Sambata, 30 Noiembrie 2013 14:05

Conferinta Nationala a Mediatorilor

Peste 500 de mediatori au participat joi, 28 noiembrie 2013, la Conferinta Nationala a Mediatorilor cu tema Medierea, un bun national, care a avut loc la Hotelul Marshal Garden din Bucuresti, organizata de Consiliul de Mediere, cu sprijinul BCR. In prima parte a Conferintei s-au transmis mesaje din partea: Prim-ministrului, Guvernului, Camerei Deputatilor, Ministerului Justitiei, Ministerului Sanatatii, Ministerului Muncii, Patriarhiei Romane, Uniunii Profesiilor Liberale etc.

Apreciez activitatea de mediator deoarece ea face apel la o serie de valori in care cred foarte mult. Este vorba despre toleranta, responsabilitate, empatie, solidaritate. Societatea in care traim are nevoie astazi, mai mult ca oricand, de aceste valori, iar dumneavoastra sunteti unii dintre cei care le promovati. Pentru acest lucru va multumesc. Vreau de asemenea sa va multumesc si pentru premiul pe care mi l-ati acordat la Gala de acum doua saptamani. El este in fapt premiul dumneavoastra, al tuturor mediatorilor. Al domnului Badulescu in special, care depune necontenit eforturi pentru a promova activitatea si profesia de mediator. Sunteti un corp profesional tanar, dar dinamic; perseverent si increzator in rolul pe care il aveti in societate. Nu intamplator ponderea conflictelor rezolvate prin procedura medierii a crescut constant in ultimii ani, iar importanta profesiei dumneavoastra este recunoscuta atat de Sistemul de Justitie, cat si de cetatenii care apeleaza la serviciile pe care le oferiti. in final, as vrea sa va asigur ca voi ramane un sustinator al medierii si al valorilor pe care aceasta profesie se bazeaza. - Mesajul Premierului Victor Ponta

Cea de a doua parte a Conferintei a propus o serie de dezbateri interactive, sustinute de membrii Consiliului de Mediere: Calitatea serviciului de mediere, Informarea - etapa prealabila incheierii contractului de mediere, Consecinte ale acordului de mediere ODR (Online Dispute Resolution), Personal branding in mediere, Necesitati si reguli cu privire la publicitate si promovare, Medierea transfrontaliera.

Medierea devine un brand in Romania, care se creaza pe baza unei identitati bine conturate si se adreseaza unui segment de piata definit. Fiecare acord de mediere incheiat contribuie la consolidarea acestui brand, pe care ni-l dorim puternic si bine ancorat in societate. Strategia Consiliului de Mediere nu vizeaza doar degrevarea instantelor de dosare, ci si sistemul de educatie, a afirmat Dorin Valeriu Badulescu, presedintele Consiliului de Mediere.

Publicat in Evenimente
Luni, 25 Noiembrie 2013 15:49

Consiliul de Mediere la Targul Gaudeamus

Consiliul de Mediere a fost prezent la editia din acest an a Targului International Gaudeamus cu Standul medierii - peste 50 de carti si publicatii de profil - si cu o serie de dezbateri zilnice, grupate generic sub numele de Orele medierii.
Mediatorul devine un actor social tot mai prezent, iar cartile despre mediere au inceput sa umple rafturile bibliotecilor. Si nu vorbim aici doar despre traduceri, ci si despre carti scrise de mediatori romani. Asa ca era normal sa fim prezenti cu un stand al medierii la Targul International Gaudeamus, care este un adevarat incubator de idei si proiecte culturale, a declarat Dorin Valeriu Badulescu, presedintele Consiliului de Mediere.


Publicat in Evenimente
Joi, 07 Noiembrie 2013 22:31

Profesia liberala, un bun national

Tema celei de a VI-a editii a Conferintei Ziua Profesiilor Liberale din Romania, organizate de UPLR a fost Conditia profesionistului liberal in societatea romaneasca - perspectiva asociatiilor membre. Au participat aproximativ 200 de reprezentati ai asociatiilor membre ale Uniunii si reprezentanti ai autoritatilor centrale.

In cadrul Conferintei, domnul Dorin Valeriu Badulescu, presedintele Consiliului de Mediere, a declarat: Propun incheierea unor parteneriate bilaterale intre profesiile independente ca masura apta sa determine primul pas catre normalitate si cooperare intre profesionistii din diversele bresle. Aceasta atitudine trebuie sa conduca in mod natural la elaborarea unei strategii comune de dezvoltare a profesiilor independente. Dubland aceasta strategie cu o activitate importanta de lobby, ar trebui sa avem in urmatorii ani un progres al profesionistilor din fiecare sistem. Astfel, prin cooperare si respect reciproc, putem sa facem din profesia liberala un bun national.

Prezentarile facute in cadrul Conferintei Uniunii Profesiilor Liberale de reprezentantii catorva Asociatii cu privire la conditia profesiilor liberale ne determina sa consultam in aceeasi directie si restul Asociatiilor membre, astfel incat sa avem in final o imagine consolidata a asteptarilor specifice, dar si comune ale membrilor UPLR si nu numai. Evident, sub stindardul UPLR vom urmari initierea unui dialog eficient cu autoritatile in vederea rezolvarii unor probleme specifice care impiedica prestarea serviciilor intr-un context corect legal, fiscal si concurential, a declarat Emilian Radu, Prim-Vicepresedinte UPLR. 


Publicat in Evenimente
Miercuri, 06 Noiembrie 2013 12:15

Ziua Profesiilor Liberale din Romania

Uniunea Profesiilor Liberale din Romania a organizat in 5 noiembrie 2013, a VI-a editie a Conferintei Ziua Profesiilor Liberale din Romania. Tema evenimentului - Conditia profesionistului liberal in societatea romaneasca - perspectiva asociatiilor membre.  A fost primul eveniment al Uniunii Profesiilor Liberale la care Consiliul de Mediere a participat ca membru cu drepturi depline, domnul presedinte Dorin Valeriu Badulescu luand cuvantul in cadrul lucrarilor Conferintei UPLR.


Publicat in Evenimente
Te afli aici: Articole filtrate dupa data: Noiembrie 2013