Duminica, 24 August 2014 21:31

Avantajele si viitorul medierii in Romania

Scris de  Blogul Medierii

O noua dezbatere privind medierea, de la Realitatea TV, a avut ca invitati doi membri ai Consiliului de Mediere, doamna Angelica Mocan si domnul Stefan Coste. Domniile lor au reliefat inca o data multiplele avantaje ale medierii, atat din punct de vedere formal, cat si practic, apeland la numeroase exemple concrete, deosebit de interesante, ce au facilitat intelegerea clara a modului de abordare si desfasurare a medierii, cu multiplele ei beneficii.
In acelasi timp, a fost analizata hotararea Curtii Constitutionale cu privire la declararea drept neconstitutionala a informarii obligatorii asupra medierii, subliniindu-se totodata faptul ca, in conformitate cu motivarea Curtii, in cazul a multor categorii de litigii, atat informarea, cat si medierea ar fi benefic sa fie tratate drept o etapa prealabila, necesara in cadrul rezolvarii acestora. Doamna Angelica Mocan si domnul Stefan Coste au aratat in acelasi timp faptul ca deja Consiliul de Mediere a facut propunerile legislative necesare pentru a se putea ajunge la o practica optima, atat in favoarea justitiabilului, cat si a bunului mers al justitiei in ansamblul sau, tinand cont atat de pozitia exprimata de Curtea Constitutionala, cat si de recomandarile si practica europeana si, in special, de practica si cadrul legislativ al Italiei.
Au fost abordate si relatiile dintre mediatori, avocati si notari, subliniindu-se caracterul complementar al acestor profesii liberale si modul in care corecta colaborare a acestora poate reprezenta un imens avantaj pentru rezolvarea optima a conflictelor.
Puteti urmari inregistrarea emisiunii aici.

Mai multe din aceasta categorie: « LifeTimeNews, despre mediere

Scrie un comentariu


Codul de securitate
Actualizeaza imaginea

sus
Te afli aici: Mass-Media Avantajele si viitorul medierii in Romania